maj och bara maj

1
jag skriver listor för att överleva sommaren. snart får jag lön. snart skickar jag in utkastet till examensarbetet. snart är det sommar. snart kommer tomaterna. snart får man resultat. Den eviga repetitionen av mantrat snart snart snart 
 
2
i slutändan har mig själv och endast det. ryggen rak och blommande mantran. 
 
 
korridorerna luktar exakt likadant. tiden har stått stilla här. kanske en ny möbel eller poster på väggen. 
 
där borta vill jag vara, där vid värmen, där det snöar än
 
10
snart snart snart snart 
 
12
Måste coola ner mig eller explodera, ställ mig i en snödriva med huvet före, tag mig ur trafik, lägg mig på is och tina upp mig när jag lärt mig säga nej och stopp, bli stilla, stanna upp - när liljekonvaljen blommar, allt är vitt.
ständigt denna enda lila socka - liten lila socka i vittvätten virvlande. 
- Bodil Malmsten 
 
19
håll tyst 
 
22
grönskan och doften av syrener är min parfym nu. jag tänker på trygghet, värme, bebisar, kaffe på skjorta och frihet. ledigheten lugnar och stressar mig. snart är maj över och jävlar var jag är glad att månaden är slut snart. en orkan av känslor har gjort mig så sårbar men bekräftelsen att känslorna blommar gör mig trygg. vitt ludd flyger runt i staden och fastnar på kläderna och i håret. shortsen har kommit fram och jag drömmer. oj vad jag drömmer. 
 
28
Jag är barnvakt och ledig. Jag kallar mamma för mormor och syster för mamma. jag är moster och pappa är morfar. moffa momo emmah fia mama papa. Nu landar jag med fötterna stabilt på gräsmattan. gräsmattan som är så mjuk och mörkgrön från allt regn. små sysslor gör susen och jag vill inte längre vara nomad i hjärtat. varför inte inreda rummet, köpa dubbelsäng och ta mer arbetspass? vad ska det bli av mig?